26. januar 2014

Hjemmelaget, velduftende brød

Godt nytt år!

Jeg starter bloggingen i 2014 med å dele min egen brødoppskrift med dere! Brødene blir aldri like, og det er litt av bakegleden!

Passer til 2 brød som blir store og fine, eller en slik rund brødring som jeg prøvde meg på i dag =) (har brukt en kakeform med sånn dings i midten..)

Grovt ca 700 gram til sammen; blanding av grov sammalt hvete, grovt rugmel, byggmel, sesamfrø/linfrø eller litt av hvert, havregryn, musli, hasselnøtter/andre nøtter om du vil..

Deretter ca 300 gram hvetemel for å binde alt sammen (ofte justerer jeg med litt mer.. se det an!)

Litt olivenolje; ca 0,5 dl..

1 pakke gjær

7 dl lunkent vann

Av og til tar jeg oppi 2 raspede gulrøtter- da blir det ekstra saftig og godt =)

En Kitchen Aid eller sterke eltehender

Del opp i antall brød, ha i to smurte former

Heves i 1 time

Stekes i 1 time på ca 225 grader midt i ovnen

Hvil litt på benken, skjær i skiver, smør og brunost-- mhmmhmm

Lag dobbel porsjon så blir det 4 brød- fint å fryse ned- Ekstra fint å gi bort til venner og kjente - Som Mor Teresa sa; "Det handler ikke om hvor mye du gjør, men hvor mye kjærlighet du legger i det."

Ha en vakker søndagskveld!

Klem fra M